culinaire
zaken
.nl
Kalkoentournedos met mosterdsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
40
4
4
2
-
-
deciliter
gram
stuks
toefje
theelepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
boter (room-)
kalkoentournedos
room (slag-,spuitbus)
mosterd
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Laat de boter in een koekepan op een hoog vuur lichtbruin worden en wacht tot het schuim bijna is weggetrokken. Schroei de kalkoentournedos snel rondom dicht in de hete boter. Draai het vuur iets lager en bak ze in 3 a 4 minuten aan elke kant gaar.

Bestrooi ze met zout en peper, neem ze uit de pan en pak ze even in aluminiumfolie om ze warm te houden. Voeg de mosterd, bouillon en slagroom aan de achtergebleven braadboter toe, breng dit aan de kook en laat het 1 minuut koken.

Serveer de saus bij het vlees.
Voedings-
waarde
Energie1115 KiloJoules
265 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
24 gram
0 gram