culinaire
zaken
.nl
Schouderkarbonade (gemarineerd)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
40
4
2
2
1
1
1
1
1
1
-
-
deciliter
gram
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
teentje
stuks
theelepel
mililiter
naar smaak
naar smaak
sherry (droog)
boter (room-)
varkenskarbonade (schoude
sap (citroen-)
ketjap (manis)
gember (poeder) ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sjalot
maizena
sap (appel-)
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De karbonades 5 uur laten marineren (alle ingredienten, behalve de boter, maizena en appelsap), droogdeppen en aan beide kanten bruin bakken in de boter. Het marinadevocht bij de jus doen en in een afgesloten pan op een laag vuur nog 25 minuten stoven. Een halve eetlepel maizena met 1 eetlepel appelsap losroeren. De karbonades uit de pan nemen en het achtergebleven vocht hiermee binden. Serveren met: stamppot rauwe andijvie.
Voedings-
waarde
Energie2074 KiloJoules
494 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
28 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.