culinaire
zaken
.nl
Sate ajam
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
2
1
1
1
0.50
-
-
-
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
kipfilet
pindakaas
ketchup (tomaten-)
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
citroen
sambal
ketjap (manis)
seroendeng
Voor-
berei-
ding
De kip met citroensap besprenkelen, met ketjap bestrijken en tenminste 30 minuten laten staan. Intussen voor de satesaus de ui en de knoflook pellen. Het uitje raspen en de knoflook uitpersen. In een glazen litermaat de olie (onafgedekt) in ca. 1 minuut op 100% heet laten worden. De ui en knoflook toevoegen en (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% glazig fruiten. Vervolgens de pindakaas en 1 deciliter water toevoegen en alles (onafgedekt) 2-3 minuten op 100% verwarmen. De saus op smaak brengen met ketjap, sambal en tomatenketchup.
Berei-
ding
Stamp de knoflook en de rode peper fijn en vermeng deze knoflookrode peper pasta met de overige ingredienten. Snij nu de kipfilet in kleine langwerpige stukjes en doe ze in de marinade. Laat dit mengels circa 6 uur marineren. Prik dan het kippenvlees op de satestokjes en rooster deze.
Voedings-
waarde
Energie1304 KiloJoules
310 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
37 gram
2 gram