culinaire
zaken
.nl
Kip met pecan-citroensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
125
100
10
6
2
2
2
1
-
gram
gram
druppel
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
boter (room-)
noot (pecan-)
tabasco
sap (citroen-)
peterselie ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
kip (mais-)
zout
Berei-
ding
Bak de gesnipperde uien in de olijfolie lichtbruin. Schep de gebakken ui uit de pan in een kom. Bak de stukken kip in de achtergebleven olie lichtbruin en gaar. Smelt in een andere pan de boter en voeg daar de grofgehakte noten, de tabasco en een beetje zout aan toe. Roer er vlak voor het opdienen citroensap en peterselie door. Verdeel de saus over de stukken kip. Eet er rijst of pasta bij.
Voedings-
waarde
Energie4952 KiloJoules
1179 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
89 gram
0 gram