culinaire
zaken
.nl
Kip kerrie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
20
2
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
theelepel
snuifje
pot
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
kipfilet
boter (room-)
kerrie (poeder)
chilipoeder
yoghurt
appel (zoetzuur)
citroen
koriander (poeder)
zout
Berei-
ding
Besprenkel de kip met citroensap en laat ze minstens een kwartiertje trekken. Bak ze vervolgens aan beide kanten goudbruin in de hete boter (ongeveer 5 minuten per kant). Schil intussen de appel en rasp het vruchtvlees fijn.

Neem de kip uit de pan en kruid het vlees met zout en koriander. Hou het warm in de oven. Meng de kerrie door de appelrasp en stoof dit in het braadvet van de kip. Voeg de yoghurt toe en breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook. Laat de saus niet doorkoken, maar neem ze meteen van het vuur en kruid met zout, koriander en chilipoeder.

Giet de saus over de kip en dien op met rijst.
Voedings-
waarde
Energie1278 KiloJoules
304 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
49 gram
1 gram