culinaire
zaken
.nl
Kip in roomsaus
(Poulet a la creme)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
40
3.50
2
1.60
1
1
-
-
stuks
gram
gram
centiliter
stuks
bekertje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
kip
champignon ingrediënt info
boter (room-)
wijn (Bourgogne,wit)
eidooier
creme fraiche ingrediënt info
ui ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Pel en snipper de ui en het sjalotje. Maak de champignons schoon, spoel ze af onder koud stromend water en snij grote exemplaren in vieren. Snij de kip in vier stukken. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de stukken kip rondom bruin. Voeg de ui, de sjalot en de champignons toe en bak ze even mee. Strooi er dan zout en peper over en giet de wijn erbij. Leg het deksel schuin op de pan en laat de kip 25 minuten zachtjes pruttelen. Zodra het stoofvocht voor de helft is verdampt, het deksel op de pan leggen. Neem dan de stukken kip uit de pan en leg ze op een warme schaal. Klop de creme fraiche door de eieren en bind hiermee het stoofvocht. De saus niet meer laten koken. Giet de saus over de kip. Lekker met in boter gebakken wittebrood.
Voedings-
waarde
Energie2886 KiloJoules
687 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
81 gram
2 gram