culinaire
zaken
.nl
Kip in champagne
(de champagne geeft een feestelijk tintje, zelfs aan kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
12
7.50
2
50
10
4
3
2
1
1
stuks
deciliter
deciliter
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
kip (drumstick)
champagne
room
boter (room-)
champignon ingrediënt info
cognac
sjalot
eidooier
bloem ingrediënt info
boter (room-)
Voor-
berei-
ding
Snipper de sjalotjes. Verhit de boter in een braadpan.
Berei-
ding
Bak de kippenpoten met de sjalotjes bruin. Voeg zout en peper toe. Giet de cognac er over en steek dit aan. Voeg een blikje uitgelekte champignons toe, alsmede een fles champagne. Bind het geheel met de boter en de bloem. Laat dit alles op laag vuur 40 minuten sudderen. Meng de eidooiers met de room en voeg dit 5 minuten voor het einde bij de kip.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.