culinaire zaken .nl |
Kip in champagne (de champagne geeft een feestelijk tintje, zelfs aan kip) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
12 7.50 2 50 10 4 3 2 1 1 |
stuks deciliter deciliter gram stuks eetlepel stuks stuks eetlepel eetlepel |
kip (drumstick) champagne room boter (room-) champignon cognac sjalot eidooier bloem boter (room-) | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de sjalotjes. Verhit de boter in een braadpan. | |||
Berei- ding |
Bak de kippenpoten met de sjalotjes bruin. Voeg zout en peper toe. Giet de cognac er over en steek dit aan. Voeg een blikje uitgelekte champignons toe, alsmede een fles champagne. Bind het geheel met de boter en de bloem. Laat dit alles op laag vuur 40 minuten sudderen. Meng de eidooiers met de room en voeg dit 5 minuten voor het einde bij de kip. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |