culinaire
zaken
.nl
Spies voor de barbecue - kipsjaslik
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
75
2
1
1
2
2
8
1
-
1
gram
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
eetlepel
kipfilet
spek (rook-)
ui ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
banaan ingrediënt info
sap (citroen-)
ananas (schijven) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
olie ingrediënt info
peper ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
Berei-
ding
De kipfilet in 16 evengrote blokjes snijden, het rookspek in 8 reepjes. De uitjes schoonmaken, de rode paprika in 8 stukjes snijden, net als de banaan. Deze met citroensap besprenkelen.

De ananasschijven in vieren snijden en de champignons wassen. Steek aan 8 pennen: een blokje kip, een uitje, een reepje rookspek, een stukje banaan, een stukje paprika, een blokje kip, een stukje ananas en een champignon.

De sjasliks met wat olie bestrijken en met wat peper en majoraan bestrooien. Het rooster van de oven met aluminiumfolie bekleden en de pennen om en om hierop leggen. De grill 10 minuten voorverwarmen, het rooster 10 centimeter onder de grill schuiven en de sjasliks 8 minuten aan iedere kant grilleren. Dit kan natuurlijk ook uitstekend op de barbeque (minimaal 8 minuten aan elke kant). Lekker met: rijst en zigeunersaus.
Voedings-
waarde
Energie1158 KiloJoules
276 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
26 gram
4 gram