culinaire
zaken
.nl
Kalkoenfilet met cranberrysaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
425
4
2
1
-
-
gram
gram
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kalkoenfilet
cranberry ingrediënt info
suiker
sap (citroen-)
kaneel (stokje)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Was de cranberries en laat ze uitlekken. Breng ze met 1.5 deciliter water, suiker en kaneelstokjes aan de kook en laat ze 17 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het kaneelstokje en voeg citroensap naar smaak toe. Wrijf de kalkoenfilet in met peper en zout en bak deze rondom bruin en gaar in 17 minuten. Neem het vlees uit de pan en laat het uitwasemen. Snij de kalkoenfilet in plakken en geef er de lauwwarme saus bij. Serveer hierbij geglaceerde plakken appel en aardappelpuree.
Voedings-
waarde
Energie1188 KiloJoules
283 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
30 gram
5 gram