culinaire
zaken
.nl
Kalkoenfilet met azijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
4
1
75
3
gram
deciliter
deciliter
gram
stuks
kalkoenfilet
room (garde-)
azijn (cider-) ingrediënt info
boter (room-)
appel
Berei-
ding
Het vlees braden in een kleine kookpot met 50 g gesmolten boter. Vaak omdraaien zodat het vlees aan alle kanten mooi bruin ziet. Neem het gebraad uit de pot, giet het braadvocht weg en blus met de ciderazijn. Schraap de jus goed los en laat 1 minuut indikken. Leg dan het gebraad terug in de pot. Voeg de room toe, alsook peper en zout. Leg het deksel op de pan en laat 40 minuten stoven op een zeer zacht vuurtje. Een kwartier voor het einde van de braadtijd de appels schillen, ze in schijfjes snijden en bakken in een grote braadpan met de rest van de boter. Wanneer het gebraad gaar is dit uit de pan nemen en de saus een beetje laten indikken. Ondertussen het vlees in dunne plakjes snijden. De azijnsaus op smaak brengen. De sneetjes kalkoen opdienen, overgoten met de saus, samen met de appeltjes en mini kroketten.
Voedings-
waarde
Energie3340 KiloJoules
795 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
51 gram
3 gram