culinaire
zaken
.nl
Kipfilet gevuld met ham/gehaktmengsel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
125
1
25
25
3
1
1
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
blaadje
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kipfilet
gehakt (kip-)
bouillon (kippen-)
boter (room-)
noot (pistache-)
gelatine
bieslook (vers) ingrediënt info
ham (plak)
peterselie (vers) ingrediënt info
eidooier
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de kipfilets met een scherp mes tot 1 centimeter van het einde als een broodje in. Klap de filets open. Maak het gehakt aan met de eierdooier, peper, zout en fijngehakte peterselie. Pel de pistaches en snij de ham in kleine blokjes. Meng pistaches en hamblokjes door het gehakt en verdeel dit over de kipfilets. Wikkel de filets om de vulling en bind deze op met rolladedraad. Bak de gevulde kipfilets in de boter rondom bruin en gaar in ongeveer 20 minuten. Neem ze uit de pan en laat ze op een bord dat bedekt is met een vel keukenpapier afkoelen. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim water. Verhit de bouillon tot het kookpunt en neem de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine zorgvuldig uit en los ze een voor een in de bouillon op. Bestrijk de afgekoelde kipfilets hiermee voordat de aspic begint te geleren. Zet de kipfilets voor ongeveer 1 uur in de koelkast. Snij de filets in plakken, bestrijk het oppervlak licht met aspic (op laag vuur even opnieuw laten smelten, maar niet laten koken) en zet de plakken opnieuw voor een uur in de koelkast. Bekleed voor het serveren een bord met een aaneengesloten rij bieslooksprietjes en schik hierop de plakken gevulde kipfilet.
Voedings-
waarde
Energie2464 KiloJoules
587 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
70 gram
2 gram