culinaire
zaken
.nl
Kalkoen gevuld met gehakt en paddestoelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4.50
1.50
300
100
4
3
3
2
2
1
kilogram
kilogram
gram
gram
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
kalkoen
gehakt (kalfs-)ingrediënt info
paddestoel ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
truffel ingrediënt info
Berei-
ding
De ingredienten voor de farce mengen en de ontbeende kalkoen hiermee vullen. De buikholte dicht naaien met keukengaren. De oven voorverwarmen op 225 graden Celsius. De kalkoen in een braadslee leggen en bedekken met in plakken gesneden boter. De kalkoen in de oven schuiven en de temperatuur na 15 minuten temperen tot 175 graden Celsius. De kalkoen ieder half uur met de braadboter bedruipen en in ongeveer 2.5 uur gaar laten worden. De kalkoen is goed als de vleesthermometer, gestoken in het midden van de farce 50 graden Celsius aangeeft. De kalkoen uit de oven nemen. De kalkoen afgedekt met aluminiumfolie een kwartier laten rusten alvorens hem (aan tafel) aan te snijden. Lekker met aardappelkroketjes, een combinatie van spruitjes met kastanjes (kant en klaar ui een pakje), stoofpeertjes enz.
Voedings-
waarde
Energie4695 KiloJoules
1118 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
121 gram
1 gram