culinaire
zaken
.nl
Gepaneerde kalkoenschnitzel
(Escalope de dindonneau panee)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
100
10
6
4
4
1
1
0.50
-
-
stuks
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kalkoenschnitzel
boter (room-)
bloem ingrediënt info
meel (paneer-)
augurk ingrediënt info
ansjovis (filet)
ei (kip)ingrediënt info
kappertjes
citroen
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Vier kalkoeneschnitzels, van 125 gram ieder, worden door de bloem met weinig zout en wat losse peper gehaald. Bestrijk de schnitzels hierna met losgeslagen ei. Wentel ze hierna door de paneermeel en druk op een schoon plat bord of een keukenplank met behulp van een keukenpapiertje de aanklevende paneermeel voorzichtig vast (anders verliest de schnitzel te veel kruim tijdens het bakken). Bak de schnitzels kort aan beide zijden lichtbruin en krokant in een ruime hoeveelheid uitgebruiste boter. Haal uit en leg ze (wellicht op een papieren servet) op de te presenteren schaal. Garneer de schnitzels met een dun schijfje citroen waarop een nestje van ansjovisfilet waarin enige kappertjes, alsook een waaiertje van augurk.
N.B. Omdat bij het bakken van gepaneerd vlees geen jus of saus ontstaat, wordt er apart bij geserveerd: een licht gebonden kalfsjus.
Voedings-
waarde
Energie2404 KiloJoules
572 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
36 gram
1 gram