culinaire
zaken
.nl
Coq au vin 2
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
5
200
150
25
3
2
2
2
1
-
-
-
kilogram
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kip (braad-)
wijn (rood)
champignon ingrediënt info
spek
bloem ingrediënt info
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui (zilver-) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
laurier (blad)
zout
peper (wit) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Verdeel de kip in stukken. Snij het spek in dobbelsteentjes en fruit deze bruin in de olie. Haal ze uit de pan en doe ze in de casserole. Bak de kip (eerst de kant van het vel) goudbruin. Leg de stukken bij het spek. Fruit daarna de uien, champignons en knoflook 5 minuten Leg ook dit, nadat het goed is uitgedropen, in de casserole. Doe de bloem bij het vet dat in de pan is overgebleven is en laat haar kleur krijgen. Haal de pan van het vuur en roer er scheutje voor scheutje de wijn door. Zet de pan weer op het vuur en breng dit mengsel onder voortdurend roeren aan de kook tot het borrelt en dik wordt. Voeg het laurierblad, tijm, zout en peper toe. Giet dit over de kip in de casserole. Laat alles in een matig warme oven (170) 1 uur pruttelen tot het vlees gaar is. Haal het laurierblad eruit. Opdienen met peterselie.
Voedings-
waarde
Energie3398 KiloJoules
809 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
52 gram
1 gram