culinaire zaken .nl |
Mosselragout 1 | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 4 90 90 2 - - - |
kilogram deciliter gram gram gram naar smaak naar smaak naar smaak |
mossel melk boter (bak-) bloem meel (paneer-) zout nootmuskaat peper | ||
Berei- ding |
De mosselen koken en uit de schelp nemen. Van circa 6 deciliter gezeefde mosselnat en de melk met 90 gram boter en 90 gram bloem een gebonden saus maken, deze afmaken met peper, zout, nootmuskaat en aroma. (eventueel met citroensap en een eierdooier). Er zoals men wil de mosselen, door midden snijden, doorroeren en het geheel verwarmen. Warm opdienen met aardappelpuree en worteltjes, of in een vuurvaste schotel, in pastei potjes of in ragoutbakjes doen, met paneermeel bestrooien, met gesmolten boter besprenkelen of er klontjes boter opleggen en er in de oven een korstje op laten komen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3847 KiloJoules 916 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 50 gram 100 gram 0 gram |