culinaire
zaken
.nl
Mosselragout 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
4
90
90
2
-
-
-
kilogram
deciliter
gram
gram
gram
naar smaak
naar smaak
naar smaak
mossel ingrediënt info
melk ingrediënt info
boter (bak-)
bloem ingrediënt info
meel (paneer-)
zout
nootmuskaatingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De mosselen koken en uit de schelp nemen. Van circa 6 deciliter gezeefde mosselnat en de melk met 90 gram boter en 90 gram bloem een gebonden saus maken, deze afmaken met peper, zout, nootmuskaat en aroma. (eventueel met citroensap en een eierdooier).
Er zoals men wil de mosselen, door midden snijden, doorroeren en het geheel verwarmen.

Warm opdienen met aardappelpuree en worteltjes, of in een vuurvaste schotel, in pastei potjes of in ragoutbakjes doen, met paneermeel bestrooien, met gesmolten boter besprenkelen of er klontjes boter opleggen en er in de oven een korstje op laten komen.
Voedings-
waarde
Energie3847 KiloJoules
916 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
50 gram
100 gram
0 gram