culinaire
zaken
.nl
Makreel uit de oven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
4
4
4
4
2
1
-
stuks
centiliter
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
bosje
naar smaak
makreel (vers)
wijn (wit)
ui (sjalot) ingrediënt info
sap (citroen-)
mosterd (Frans)
calvados
peterselie (bosje) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Was de schoongemaakte makrelen. Snij de sjalotten en de peterselie klein. Doe in de buikholten van de vissen een takje tijm, een eetlepels Calvados en wat vers gemalen peper. Smeer de makrelen aan de buitenkant in met een flinke laag mosterd, waar een beetje citroensap doorheen is geroerd. Bedek de bodem van een vuurvaste schaal met de fijngehakte uitjes en peterselie en leg hier de makrelen bovenop. Giet 2 glazen witte wijn over de vis en sluit de ovenschaal af (deksel of luminiumfolie). Bak de makrelen in ongeveer 20 minuten in een matig warme oven. Serveer met: Muscadet tire sur lie.
Voedings-
waarde
Energie1882 KiloJoules
448 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
89 gram
0 gram