culinaire
zaken
.nl
Kabeljauwpakketjes met bleekselderij en worteltjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
150
8
3
2
2
1
0.50
-
-
gram
gram
stengel
eetlepel
eetlepel
plakje
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
kabeljauw (filet)
wortel
selderij (bleek-)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
wijn (wit)
citroen
ui ingrediënt info
venkel (zaad)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Mak de groenten schoon. Snij de bleekselderij en de worteltjes in luciferdunne reepjes. Snij de ui in ringen. Bak de reepjes groenten en de uiringen in de olie 3 min omscheppend op een hoog vuur. Verdeel de groenten over 2 grote stukken aluminiumfolie. Leg de kabeljauwfilets erop. Strooi er een snufje zout en peper en het venkelzaad over. Besprenkel met de witte wijn. Leg de plakjes citroen erop. Sluit de pakketjes losjes.
Berei-
ding
Vrhit de oven voor op 220 graden Celcius of zorg dat de barbecue goed heet is. Laat de vis in de hete oven of op de barbecue gaar worden. In de oven 10-15 min, op de barbecue 15-20 minuten.

Magnetron
meng de rauwe reepjes groenten en uitringen met de olijfolie en verwarm ze afgedekt 2 minuten op vol vermogen. Gebruik in plaats van aluminiumfolie bakpapier en sluit de pakketjes niet helemaal af. Laat de vis op half vermogen in 6-8 minuten gaar worden.
Voedings-
waarde
Energie3623 KiloJoules
863 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
139 gram
63 gram
64 gram