culinaire
zaken
.nl
Kabeljauw met sinaasappelsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
1
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
deciliter
deciliter
deciliter
theelepel
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kabeljauw (filet)
sap (sinaasappel-)
yoghurt
bouillon (vis-)
zetmeel (aardappel-)
dragon (gedroogd)
sinaasappel ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Breng de bouillon, het sinaasappelsap, dragon, zout en peper aan de kook. Verdeel de visfilet in 2 stukken en leg ze in de bouillon. Draai het vuur laag en kook de vis in ongeveer 8 minuten zachtjes (net tegen de kook aan) gaar. Roer het aardappelmeel met 1 eetlepel water tot een glad papje. Schep 1 deciliter van het kookvocht in een steelpan en bind dit met het aardappelmeel. Neem de pan van het vuur en roer de yoghurt (op kamertemperatuur) erdoor. Laat de saus zachtjes, zonder koken, goed warm worden en breng het op smaak met peper en zout. Schep de vis met een schuimspaan uit de pan en leg het op de borden. Verdeel de saus erover en garneer met sinaasappel.
Voedings-
waarde
Energie591 KiloJoules
141 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
16 gram
1 gram