culinaire
zaken
.nl
Kabeljauw met gorgonzola
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
4
2
2
0.50
-
-
gram
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kaas (Gorgonzola)ingrediënt info
kabeljauw (moot)
olie ingrediënt info
sap (citroen-)
basilicum (vers)ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Was de moten kabeljauw onder stromend water. Dep ze zorgvuldig droog. Wrijf de vis in met peper en zout. Roer het citroensap, de olie en basilicum door elkaar en bestrijk hiermee de moten kabeljauw. Rooster de moten onder de grill in 8 minuten goudbruin en gaar. Snij de gorgonzola in 4 plakken. Leg op iedere moot vis een plak en laat dit onder de grill licht smelten. Direkt serveren.
Voedings-
waarde
Energie1389 KiloJoules
331 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
31 gram
0 gram