culinaire
zaken
.nl
Hemelse forel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1
2
65
22
10
5
2
1
0.50
0.50
stuks
liter
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
knol
forel
water
wijn (wit)
boter (room-)
zout
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
peperkorrel ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
ui ingrediënt info
prei
selderij (knol-)ingrediënt info
Berei-
ding
Schil en was de knolselderij en snij hem klein. Maak de prei schoon, was ze en snij ze in kleine stukjes. Pel de ui en snipper hem grof. Spoel de peterseliestelen af. Doe al deze ingredienten met het water, de wijn, het zout en de peperkorrels in een grote schaal en breng ze in 11.5 minuut aan de kook op 600 Watt. Overgiet de forellen met de azijn, doe ze in de kokende vloeistof en kook ze afgedekt op 400 Watt in 8.5 minuut. Neem de schaal uit de magnetron en houd de forellen warm in het kookvocht. Verwarm de boter in 1.5 minuut in een schaal op 600 Watt. Neem de forellen uit het kookvocht, laat ze uitlekken en serveer ze met de gesmolten boter.
Voedings-
waarde
Energie3906 KiloJoules
930 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
76 gram
2 gram