culinaire
zaken
.nl
Haringen gevuld met kruiden
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
25
10
4
4
2
2
1
0.10
-
gram
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
boter (room-)
sap (citroen-)
haring (zout)
peterselie (vers) ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
dille (vers)
citroen
ui ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak de haringen schoon of laat dit door de vishandelaar doen. Bestrooi de haringen van binnen en van buiten met wat zout en besprenkel ze met het citroensap. Vermeng de peterselie met het bieslook, de dille en de kleingesneden ui. Vul de buikholtes van de haringen met dit mengsel. Beboter 4 stukken aluminiumfolie en leg hier de haringen op. Verpak de haringen in de folie, zodanig dat goed gesloten pakketjes ontstaan. Leg de ingepakte haringen in een ovenvaste schaal en bak het gerecht 35 minuten in een op 225 graden c voorverwarmde oven. Serveer de haringen in de opengevouwen aluminiumfolie en garneer ieder pakketje met een toefje peterselie en een partje citroen.
Voedings-
waarde
Energie1118 KiloJoules
266 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
26 gram
1 gram