culinaire
zaken
.nl
Seroendeng I
(Gekruide en gebrande kokos)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
200
4
4
2
1
1
1
1
1
-
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
teentje
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
kokos (geraspt)
pinda (gebrand)
ui (sjalot) ingrediënt info
djeroek poeroet
ketoembar
knoflook ingrediënt info
sap (citroen-)
laos (poeder)
komijn
suiker
zout
Berei-
ding
De sjalotjes(uitjes) en de knoflook heel fijn snijden. De kokos vochtig maken met wat kokend water. Nu de vochtige kokos met alle ingredienten, behalve de pinda's, in een diepe braadpan en op een kleine vlam lichtbruin bakken. Steeds omroeren en scheppen en er voor zorgen dat het niet aanbrandt. Pas als de kokos lichtbruin gekleurd is mag men er 2 eetlepels olie bijdoen en verder bruin bakken. Is het gerecht klaar dan pas de gebakken pinda's erbij doen en alles goed mengen. Het gerecht mag wat zoetig smaken. Dit recept is zeer eenvoudig maar vergt wel veel geduld bij het klaarmaken. Het moet beslist op een klein vuur, want kokos brandt erg snel aan.
Voedings-
waarde
Energie2455 KiloJoules
585 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
14 gram
7 gram