culinaire
zaken
.nl
Uiensoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
2
20
20
3
1
1
1
1
1
0.50
-
-
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
water
wijn (wit,droog)
boter (room-)
kaas (belegen)
ui ingrediënt info
bloem ingrediënt info
cognac
kruiden (Provencaals)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
stokbrood
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Ui schoonmaken en snipperen. Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Berei-
ding
Verhit de olie en de boter in een (grote) soeppan en fruit hierin de ui-snippers. Roer met een (houten) lepel de bloem erdoor tot het geheel een beetje bindt. Pan weer terug op het vuur; water, wijn en evt. de cognac erbij. Het geheel even laten koken en op smaak brengen met peper en zout (meer peper dan zout).

(verhouding water - wijn mag ook 5 - 1 zijn, is afhankelijk van je eigen smaak)

Als de soep klaar is, in kommen schenken en een stukje geroosterd brood met kaas opleggen. Dan de (vuurvaste) kommen een poosje in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Voedings-
waarde
Energie1041 KiloJoules
248 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
6 gram
2 gram