culinaire
zaken
.nl
Tomatensoep met balletjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
150
1.25
1
1
1
1
1
0.50
-
-
-
-
-
deciliter
gram
deciliter
theelepel
pot
takje
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
tomaat (pomodori-) ingrediënt info
gehakt (runder-)
room (zuur)
suiker
bouillon (runder-)
tijm (vers) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
gember (poeder) ingrediënt info
peper ingrediënt info
foelie (poeder)
zout
nootmuskaatingrediënt info
meel (paneer-)
Voor-
berei-
ding
Het gehakt maak je aan met wat paneermeel, peper, zout, foelie of
nootmuskaat en eventueel een ei. Dan maak je er kleine balletjes van.




Berei-
ding
De pomedore en de bouillon in een pan opwarmen. Normaal gesproken willen ze drie potten water in die bouillon, maar omdat we er hier ook pomedore in
kiepen doe je er maar twee. Let op dat je de goeie bouillon koopt: in de goedkopere zit smaakversterker en daar houden we niet van. Het verschil is een gulden per pot.

Je kan de gehaktballetjes eerst een paar minuten in een pan voorbakken, maar je kan ze ook helemaal in de soep zachtjes gaarkoken. Een minuut of 10.

Gemberpoeder, tijm, basilicum en beetje suiker erbij, klaar. Als je het helemaal Italiaans wil doen kan je er nog een kloddertje zure of koffieroom in doen.
Voedings-
waarde
Energie1061 KiloJoules
253 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
10 gram
1 gram