culinaire
zaken
.nl
Maissoep 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
200
20
20
60
1
1
-
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon
mais (blik)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
kaas (belegen)
kerrie (poeder)
paprika (rood) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De mais uit laten lekken, vocht bewaren. Van de paprika de zaad(lijsten) weg, klein snijden. Rasp de kaas.

Berei-
ding
Boter, kerrie en paprika 3 minuten smoren. Bloem al roerend toevoegen en bouillon met vocht in gedeelten toevoegen. De maiskorrels erbij en soep circa 10 minuten doorkoken. Op het laatst de room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout enpeper.

Tip:
[Tip 1] ipv. rode paprika een groene : scherpere soep.
[Tip 2] Bouillon deels vervangen door melk (nu geen room meer).

Voedings-
waarde
Energie1515 KiloJoules
361 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
37 gram
14 gram
5 gram