culinaire
zaken
.nl
Kippensoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
100
100
40
3
1
1
1
1
1
1
-
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
kippenpoulet
kippenmaag
kippenvleugel
vermicelli (krul)
peperkorrel (wit) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
rasp (citroen-)
wortel
laurier (blad)
selderij (blad-)ingrediënt info
prei
foelie (poeder)
Berei-
ding
De poulet, maagjes en vleugeltjes opzetten met 1.5 deciliter koud water + de grof gesneden prei, wortel, laurierblad, foelie, citroenschil, peperkorrels en een paar takjes peterselie en selderij. Alles aan de kook brengen, afschuimen en 2 uur zachtjes laten trekken. De bouillon zeven, het vlees eruit scheppen en fijnsnijden. Dit weer bij de bouillon doen en vermicelli toevoegen. De soep 5 minuten zachtjes laten koken. Tot slot de vers geknipte peterselie erdoor roeren.
Voedings-
waarde
Energie1064 KiloJoules
253 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
25 gram
2 gram