culinaire
zaken
.nl
Mosselsoep
(Soupe aux moules)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
35
4
2
2
2
2
2
1
0.50
-
kilogram
gram
sneetje
stuks
stuks
stuks
teentje
eetlepel
bekertje
eetlepel
naar smaak
mossel ingrediënt info
boter (room-)
brood (wit)
laurier (blad)
eidooier
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Borstel de mosselen goed af onder koud stromend water, verwijder eventueel de baarddraden en de geopende exemplaren. Leg de mosselen in een grote pan en giet er koud water over. Maak een bouquet garni van de laurierblaadjes, de peterselie en de tijm en leg het bij de mosselen in de pan. Strooi wat peper over de mosselen en doe het deksel op de pan.

Breng het snel aan de kook, schud de pan tijdens het koken enkele malen heen en weer en neem hem, als alle schelpen open zijn, van het vuur.

Schil intussen de uien en snipper ze fijn. Pel de knoflook. Smelt de boter, voeg de gesnipperde ui toe en pers de teentjes knoflook erboven uit. Bak de uien al roerende goudbruin en giet de gezeefde mosselbouillon erbij. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Leg het brood in een soepterrine. Klop de eierdooiers in een kom los met de creme fraiche, roer er enkele lepels hete soep door en giet het eiermengsel al roerende bij de rest van de soep. De soep niet meer laten koken.

Giet de soep op de sneetjes brood in de soepterrine. Serveer de mosselen zonder schelp bij de soep.
Voedings-
waarde
Energie2648 KiloJoules
630 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
42 gram
70 gram
2 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.