culinaire zaken .nl |
Mosselsoep (Soupe aux moules) | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Soep | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 35 4 2 2 2 2 2 1 0.50 - |
kilogram gram sneetje stuks stuks stuks teentje eetlepel bekertje eetlepel naar smaak |
mossel boter (room-) brood (wit) laurier (blad) eidooier ui knoflook peterselie (vers) creme fraiche tijm (vers) peper | ||
Berei- ding |
Borstel de mosselen goed af onder koud stromend water, verwijder eventueel de baarddraden en de geopende exemplaren. Leg de mosselen in een grote pan en giet er koud water over. Maak een bouquet garni van de laurierblaadjes, de peterselie en de tijm en leg het bij de mosselen in de pan. Strooi wat peper over de mosselen en doe het deksel op de pan. Breng het snel aan de kook, schud de pan tijdens het koken enkele malen heen en weer en neem hem, als alle schelpen open zijn, van het vuur. Schil intussen de uien en snipper ze fijn. Pel de knoflook. Smelt de boter, voeg de gesnipperde ui toe en pers de teentjes knoflook erboven uit. Bak de uien al roerende goudbruin en giet de gezeefde mosselbouillon erbij. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Leg het brood in een soepterrine. Klop de eierdooiers in een kom los met de creme fraiche, roer er enkele lepels hete soep door en giet het eiermengsel al roerende bij de rest van de soep. De soep niet meer laten koken. Giet de soep op de sneetjes brood in de soepterrine. Serveer de mosselen zonder schelp bij de soep. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2648 KiloJoules 630 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 42 gram 70 gram 2 gram |