culinaire
zaken
.nl
Kastanjesoep
(Soupe aux marrons)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
6
12
4
2
-
gram
centiliter
gram
sneetje
stengel
naar smaak
kastanje (tam)
melk ingrediënt info
boter (room-)
brood (wit)
selderij (bleek-)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de kastanjes met een scherp mesje kruiselings in, leg ze in kokend water en laat ze enkele minuten koken; de schillen laten nu gemakkelijk los. Breng de geschilde kastanjes in 1 liter water aan de kook. Was de bleekselderij, snij de stengels in repen en voeg die toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en laat hem ongeveer 40 minuten koken tot de kastanjes gaar zijn. Wrijf de soep door een zeef of pureer het met de keukenmachine. Breng de melk in een steelpannetje aan de kook en roer dat door de soep. Bak het brood in de boter goudbruin, leg ze in een ovenvaste soepterrine midden in de voorverwarmde oven (250 graden Celcius, gasovenstand 6-7) en laat op de soep in 5 minuten een bruin korstje komen. Heet serveren.
Voedings-
waarde
Energie1834 KiloJoules
437 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
92 gram
10 gram
19 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.