culinaire
zaken
.nl
Marasquinsaus
(Een saus voor pudding of ijs)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1
5
1
25
1
100
50
Milliliter
stuks
gram
stuks
gram
theelepel
Milliliter
Milliliter
melk ingrediënt info
vanille (stokje)
maizena
eidooier
suiker
kleurstof (rood)
room (slag-)
marasquin
Voor-
berei-
ding
In plaats van rode kleurstof kan ook een stukje rode bladgelatine gebruikt worden. Week de gelatine eerst in water en knijp het uit.
Berei-
ding
Breng het grootste deel van de melk met het gespleten vanillestokje langzaam tegen de kook aan. Roer de eidooier met de suiker goed glad, voeg de maizena en de rest van de melk toe en meng alles tot een glad papje. Giet wat hete melk bij dit papje, giet alles terug in de pan en laat de vla onder roeren een of twee minuten doorkoken.
Kleur de saus lichtrose met de kleurstof. Roer na afkoeling de room en de marasquin door de saus. Vergeet niet het vanillestokje te verwijderen.
Voedings-
waarde
Energie771 KiloJoules
184 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
4 gram
0 gram