culinaire
zaken
.nl
Katjang Saus III
(Pindasaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
1
1
1
0.50
0.25
0.25
0.25
0.05
-
eetlepel
bolletje
eetlepel
theelepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
pindakaas
asem (zonder pit) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
trassi
ketjap (manis)
sambal oelek
suiker
knoflook (poeder) ingrediënt info
sap (citroen-)
zout
Berei-
ding
We gebruiken 150 gram pindakaas. We gebruiken 2 druppels citroensap.

De tamarinde in een klein beetje water zetten om uit te lekken. Hiervan moet enkel het vocht gebruikt worden. De sambal, wat trassi en de knoflook aanfruiten in wat olie. De pindakaas toevoegen en enkele minuten laten doorbakken. Met de santen c.q. de bouillon of water het mengsel afslappen tot een dikke saus is verkregen. Op smaak brengen met het tamarindevocht, suiker, zout, ketjap en citroensap.
Voedings-
waarde
Energie1036 KiloJoules
247 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
9 gram
2 gram