culinaire
zaken
.nl
Basisrecept - Bechamelsaus (uit de magnetron)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1
25
25
10
2
1
-
-
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
water
melk (halfvol) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (room-)
kaas
sap (citroen-)
bouillon (poeder)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Smelt de boter in een maatbeker. Magnetronstand 600 - 1 minuut. Voeg melk, water, bloem en eventueel wat bouillonpoeder al roerende toe. Plaats de maatbeker in de magnetron en maak de saus gaar in 3 a 4 minuten op vol vermogen. Roer de saus iedere 20 a 30 seconden. door. Smelt de kaas er op het laatste moment door.
Voedings-
waarde
Energie753 KiloJoules
179 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
4 gram
0 gram