culinaire
zaken
.nl
Katjangsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2
1.50
12
10
5
2
2
0.50
0.50
-
-
deciliter
deciliter
centiliter
eetlepel
stuks
theelepel
teentje
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
ketjap (manis)
water
olie ingrediënt info
pindakaas
djeroek poeroet
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
trassi
citroen
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Stamp de ui met de knoflook en de trassie fijn en fruit dit aan in olie. Voeg dit toe aan de met water aangelengde pindakaas. Verwarm dit en voeg alle overige ingredienten toe. De citroen wordt in stukken gesneden in de saus uitgeknepen en aan de saus toegevoegd. Kook deze saus door, als de saus te dik is kun je hem dunner maken door het toevoegen van lauw warm water.
Voedings-
waarde
Energie2079 KiloJoules
495 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
22 gram
6 gram