culinaire
zaken
.nl
Groene saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
2
2
1
1
1
-
-
gram
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
tomaat (gepeld,groen) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Doe de stukjes tomaat met een bodempje water in een pan. Breng dit aan de kook. Temper het vuur en laat de tomaten in ongeveer 5 minuten tot moes koken. Pureer de groene tomaten met de groene peper, de kleingesneden ui, de knoflook en de peterselie in een keukenmachine. Verhit de olie in een pan. Voeg het gepureerde mengsel toe en laat alles op vrij hoog vuur al roerende ongeveer 2 minuten koken. Voeg naar smaak peper en zout toe. Deze saus kan warm en koud geserveerd worden. Ook kan de saus als dipsaus bij tortillas gebruikt worden.
Voedings-
waarde
Energie415 KiloJoules
99 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
3 gram
2 gram