culinaire
zaken
.nl
Feestpudding
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
75
12
4
1
1
deciliter
gram
theelepel
eetlepel
pot
pak
room (slag-)
chocolade (bitter)
sap (citroen-)
likeur (marascino)
kers (pitvrij,pot)
taartmix (kwark-)
Berei-
ding
Voorbereiden: In zeef kersen boven kom laten uitlekken. Over 2 kommen gevriesdroogde kwark in kelijke hoeveelheden verdelen. In maatbeker 3 eetlepels citroensap en 4 eetlepels maraschinolikeur doen. Met water aanvullen tot 2.5 deciliter. Aan 1 kom met gevriesdroogde kwark toevoegen. Megsel met mixer op hoogste stand 3 minuten kloppen. In maatbeker kersensap en een eetlepel citroensap doen. Met water aanvullen tot 2.5 deciliter. Aan de andere kom met gevriesdroogde kwark toevoegen. Mengsel met mixer op hoogste stand 3 minuten kloppen. Slagroom stijfkloppen. Helft van de slagroom voorzichtig door het witte kwarkmengsel scheppen. Rest van slagroom voorzichtig mengen met roze kwarkmengsel. In schaal (inhoud 1.5 l) witte kwarkmengsel schenken. Kersen erover verdelen. Roze pudding erop schenken. In koelkast 4 uur laten opstijven. Bereiden: Met kaasschaaf van lange zijkant van chocoladereep krullen schaven. Over pussing strooien.
Voedings-
waarde
Energie675 KiloJoules
161 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
1 gram
1 gram