culinaire
zaken
.nl
Witte chocolade kokos parfait (roomkleurig)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
350
50
4
4
deciliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
room (slag-)
chocolade (wit)
kokos (geraspt)
likeur (kokos-)
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
Berei-
ding
Sla de slagroom stijf met de suiker.
Smelt 250 gram chocolade met de kokoslikeur in een kom boven kokend water (au bain maire).
Laat de chocolade afkoelen, maar niet hard worden. Schep de slagroom en 25 gram kokos voorzichtig door de chocolade en schep het mengsel in een vorm.
Laat de parfait in circa 4 uur in de vriezer opstijven.
Schep tussentijds een keer door.
Smelt de rest van de choclolade au bain maire.
Giet de chocolade op een glad (marmeren) werkblad en strijk dik uit.
Schaaf met een kaasschaaf krullen van de chocolade als hij net opgesteven is.
De chocolade die overblijft, kan weer opnieuw worden gesmolten en geschaafd. Bewaar de krullen koel.
Keer vlak voor het serveren de parfait om op een mooie schaal.
Garneer met de chocolade krullen en de resterende kokos.
Voedings-
waarde
Energie4062 KiloJoules
967 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
72 gram
7 gram
6 gram