culinaire
zaken
.nl
Vanille ijs in Cointreau saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3.40
1.70
4
2
deciliter
deciliter
bolletje
stuks
Cointreau
sap (sinaasappel-)
ijs (vanille-room-)
mint (blad)
Voor-
berei-
ding
Doe het geconcentreerde sinaasappelsap in een kom en roer de Cointreau en 1 deciliter koud water erdoor. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
Berei-
ding
Schenk de saus in twee niet te smalle hoge glazen. Schep met een ijsbolletjestang in elke glas 3 tot 4 bolletjes vanille-ijs. Steek eventueel chocoladegarnering in het bovenste bolletje ijs en een blaadje mint.
Voedings-
waarde
Energie2672 KiloJoules
636 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
68 gram
1 gram
0 gram