culinaire
zaken
.nl
Frambozenmousse
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
150
1.20
4
3
3
2
2
gram
gram
deciliter
takje
blaadje
eetlepel
eetlepel
eetlepel
framboos
umer
room (slag-)
munt (vers) ingrediënt info
gelatine
suiker
likeur (frambozen-)
sap (citroen-)
Berei-
ding
Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water.
Pureer de helft van de frambozen in de foodprocessor en roer de puree door een zeef om de pitjes achter te houden.
Verhit het citroensap in een steelpannetje en los er de uitgeknepen gelatine in op.
Het gelatinemengsel mag niet koken.
Roer de opgeloste gelatine en de likeur door de frambozenpuree en zet in de koelkast tot het mengsel begint op te stijven.
Klop de slagroom bijna stijf met de suiker en klop er de umer door.
Spatel de frambozenpuree met de helft van de overgebleven frambozen voorzichtig door het slagroommengsel zodat er een marmer-effect ontstaat.
Verdeel de mousse over 4 glazen coupes en zet deze tot het servern in de koelkast .
Garneer met de overgebleven frambozen en een takje munt.
Voedings-
waarde
Energie963 KiloJoules
229 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
7 gram
7 gram