culinaire
zaken
.nl
Druivengeleirand
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3.50
350
350
25
10
6
0.50
deciliter
gram
gram
gram
blaadje
eetlepel
eetlepel
sap (druiven-,wit)
druif (muskaat-) ingrediënt info
druif (wit) ingrediënt info
suiker (poeder-)
gelatine
saus (bosbessen-)
sap (citroen-)
Voor-
berei-
ding
IDEE
Garneer de druivengeleirand met takje druiven, bestrooid met poedersuiker.

TIP
Als het gelatinemengsel tijdens de wachttijd iets te dik is geworden kunt u deze weer iets dunner maken door hem even te verwarmen.

TIP
Maak de schaal eerst nat: zo kunt u de gelei precies naar het midden toe schuiven.

Benodigd>
Tulband of puddingvorm ca. 1 liter.
Berei-
ding
Laat de gelatine in ruim koud water circa 5 minuten weken.
Verwarm in een pan het druivensap met het citroensap. Laat hier al roerend de poedersuiker in oplossen.
Knijp de gelatine uit en laat deze van het vuur af al roerend in de warme vloeistof oplossen.
Laat het gelatinemengsel in circa 20 minuten lobbig (dik vloeibaar) worden.
Was de druiven.
Schik de druiven in de vorm en giet het gelatine mengsel erop.
Laat de druivengelei in de koelkast in circa 2 uur opstijven.
Houd de vorm enkele seconden in een bak met heet water en stort de druivengelei op een mooie schaal. Schenk de bosbessensaus er omheen.
Voedings-
waarde
Energie603 KiloJoules
144 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
1 gram
2 gram