culinaire
zaken
.nl
Gefrituurde beslagkrullen
(Jalebi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
-
-
4
250
2.50
22
theelepel
naar smaak
naar smaak
deciliter
gram
centiliter
eetlepel
rozenwater
bakpoeder
saffraan
water
bloem ingrediënt info
water
suiker
Voor-
berei-
ding
Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Meng de saffraan met warm water en schenk over de bloem. Voeg zoveel water toe dat een glad beslag gevormd wordt, dik genoeg om te spuiten. Laat het beslag 30 minuten staan.
Berei-
ding
Verhit een flinke laag olie i een pan en vul de spuitzak met het beslag. Spuit krullen beslag in de hete olie en neem ze er na circa 1.5 minuut uit. Ze dienen krokant en flink bol te worden. Laat op keukenpapier uitlekken. Doe de suiker met het water in een pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken, neem dan van het vuur en sprenkel er het rozewater in. Laat afkoelen. Schik de jalebi op een schaal en schenk er de siroop overheen. Laat voor het opdienen iets afkoelen.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram