culinaire
zaken
.nl
Gajar Halwa
(Worteltoetje)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
750
125
90
2.50
23
10
3
3
2
1.50
-
-
liter
gram
gram
gram
centiliter
eetlepel
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
melk (halfvol) ingrediënt info
wortel
rozijn ingrediënt info
amandel ingrediënt info
water
suiker
kardamom (peulen)
boter (geklaard)
melk (poeder) ingrediënt info
honing (vloeibaar)
rozenwater
saffraan
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Schrap de wortels en rasp ze fijn. Doe in een pan en schenk er de melk op. Voeg er het melkpoeder en het kaneelstokje aan toe. Breng aan de kook en laat al roerend koken tot het mengsel indikt en de worteltjes zacht worden. Voeg er al roerend de uitgelekte rozijnen, de kardemom en het met kokend water vermengde saffraanpoeder aan toe en laat koken tot het mengsel een dikke pasta vormt. Meng er al roerend de ghee, honing en suiker door. Voeg er dan de geblancheerde amandelen en het rozewater aan toe. Schep in een luchtig beboterde vorm en strijk de bovenkant glad. Garneer, indien verkrijgbaar, met een zilverblaadje. Dien naar wens warm of koud op.
Voedings-
waarde
Energie3575 KiloJoules
851 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
149 gram
24 gram
9 gram