culinaire
zaken
.nl
Mascarpone coupes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
2
2
2
1
1
1
1
-
-
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
pak
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
kaas (Mascarpone)ingrediënt info
eidooier
suiker
Amaretto
eiwit
lange vinger
cacao (poeder)
rasp (citroen-)
koffie ingrediënt info
cognac
Berei-
ding
Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige masssa. Voeg de mascarpone toe en roer het geheel voorzichtig met een houten lepel door en voeg hierbij 2 eetlepels Amaretto en citroenrasp toe.

Klop iets meer dan 1 eiwit stijf en schep dit voorzichtig door het mascarpone mengsel.
Bedek de bodem van de dessertcoupes met lange vingers en besprenkel deze met Cognac en erg oude koffie.

Spatel hierop het mascarponemengsel strooi er wat cacao over en zet de coupes in de koelkast.
Voedings-
waarde
Energie2279 KiloJoules
543 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
109 gram
0 gram