culinaire
zaken
.nl
Yoghurtijs met kiwi
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
2.50
2
5
2
0.50
deciliter
deciliter
deciliter
theelepel
stuks
stuks
yoghurt
room (slag-)
likeur (kiwi-)
zoetstof
kiwi ingrediënt info
meloen ingrediënt info
Berei-
ding
Klop de slagroom met de zoetstof door elkaar. Roer de yoghurt en de likeur erdoor. Doe het mengsel in een diepvrieskom en zet het in de diepvriezer. Laat het ijs in ongeveer 4 uur bevriezen en roer het af en toe door. U kunt het ijs ook in een ijsmachine maken, het gaat dan een stuk sneller. Haal ongeveer 20 minuten voor het gebruik het ijs uit de diepvriezer en laat het in de koelkast iets zachter worden. Snij intussen de geschilde kiwi's in plakjes en steek met een meloenbolletjes-lepel het vruchtvlees van de meloen uit. Schep met een ijslepel het ijs in schaaltjes en garneer het met de kiwi en de bolletjes meloen.
Voedings-
waarde
Energie2045 KiloJoules
487 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
9 gram
1 gram