culinaire
zaken
.nl
Vanillepudding met boerenmeisjes
(Pouding vanille & eau-de-vie aux abricots)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
2.50
100
80
1
liter
deciliter
gram
gram
zakje
melk (halfvol) ingrediënt info
boerenmeisjes
suiker
custardpoeder
suiker (vanille-)
Berei-
ding
Breng in dikbodemige pan aan de kook 9 deciliter melk met 100 gram suiker en een zakje vanillesuiker; bind (= roer en kook door) met 80 gram custardpoeder vooraf aangemaakt in 1 deciliter koude melk, giet in vorm (van 1.5 liter) of in eenpersoonsvormpjes of in glazen. Laat afkoelen. Stort wanneer nodig en geef er de boerenmeisjes bij (= abrikozen op brandewijn), hetzij eroverheen, hetzij in glaasjes apart; maar dan wel van onder uit de pot.
Voedings-
waarde
Energie1233 KiloJoules
294 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
6 gram
0 gram