culinaire
zaken
.nl
Souffle met vruchten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
20
16
6
4
4
2
1
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
bekertje
fruitcocktail (blik)
amandel (schaafsel) ingrediënt info
lange vinger
suiker
eidooier
eiwit
maizena
creme fraiche ingrediënt info
Berei-
ding
De fruitcocktail in een zeef laten uitlekken en het sap opvangen. De lange vingers verkruimelen. Een ovenschaal goed invetten en de kruimels over de bodem verdelen. Met het vruchtensap besprenkelen. De eierdooiers schuimig kloppen met de suiker. Melk, creme fraiche en maizena vermengen en aan het eiermengsel toevoegen. De eiwitten stijfkloppen en door het eierdooiermengsel scheppen. Door 2/3 van dit mengsel de vruchten scheppen en dit over de koekkruimels verdelen. De rest van het eiermengsel erover verdelen en met geschaafde amandelen bestrooien. De oven op 190 graden celsius zetten en de souffle ongeveer 35 minuten bakken. Serveren met luchtige wijnsaus.
Voedings-
waarde
Energie1190 KiloJoules
283 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
40 gram
11 gram
2 gram