culinaire
zaken
.nl
Semifredo met chocolade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
2.50
5
6
6
gram
deciliter
centiliter
stuks
eetlepel
chocolade (puur)
room (slag-)
melk ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
cognac
Berei-
ding
Doe de chocolade en de melk in een pan au bain marie en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Klop de eierdooiers een voor een door het chocolademengsel en blijf roeren tot het mengsel begint te binden. Voeg de brandy toe en neem de kom uit de pan. Klop de slagroom lobbig en sla de eiwitten stijf, maar niet droog. Schep voorzichtig de slagroom en het eiwit door het chocolademengsel en doe het in een diepvriesdoos. Laat de semifreddo een nacht invriezen.
Voedings-
waarde
Energie3070 KiloJoules
731 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
46 gram
15 gram
4 gram