culinaire
zaken
.nl
Sabayon van warme perziken en sauterneswijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
300
6
4
2
1
deciliter
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
water
suiker
perzik
eidooier
wijn (Sauternes)
vanille (stokje)
Berei-
ding
Maak van 2/3 deel van de suiker, het water en een vanillestokje suikerstroop. Pocheer de verse perziken in de suikerstroop in 10 minuten gaar. Verwijder het vel en de pit. Hierna kunnen de perziken in het vocht warmgehouden worden. Maak de sabayon door vier eierdooiers au bain marie (80 graden celsius) schuimig en stevig te kloppen met het restant van de suiker. Voeg om de smaak te verrijken sauterneswijn toe. Serveer dit over de warme perziken.
Voedings-
waarde
Energie1973 KiloJoules
470 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
99 gram
7 gram
5 gram