culinaire
zaken
.nl
Roomijskoekje
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
100
12
4
1
1
deciliter
gram
stuks
stuks
zakje
zakje
room (slag-)
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
biscuit (volkoren-)
ei (kip)ingrediënt info
chocofix
suiker (vanille-)
Berei-
ding
Eieren splitsen, dooiers in kom doen. Basterdsuiker en vanillesuiker toevoegen. Met garde of mixer in 5 minuten licht en schuimig kloppen. In andere kom slagroom stijfkloppen. Door eidooiermengsel scheppen. Overdoen in lage diepvriesdoos (ca 0.5 l). In diepvriezer minstens 3 uur laten bevriezen.
In steelpan chocofix met water verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. In kommetje schenken. IJs uit diepvriezer nemen. 6 koekjes op ijs leggen. Met natgemaakt mes ijs rondom koekjes uitsnijden. IJskoekjes eruit wippen. Overige 6 koekjes op andere zijden van ijskoekje drukken. Ijskoekjes tot helft in chocofix dopen.
Voedings-
waarde
Energie1089 KiloJoules
259 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
6 gram
0 gram