culinaire
zaken
.nl
Peren uit de oven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
30
6
4
2
40
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
gram
suiker (poeder-)
meel (paneer-)
jam (abrikozen-)
peer ingrediënt info
boter (room-)
Berei-
ding
Schil de peren, snij ze in 4 parten en verwijder de klokhuizen. Snij de parten in dunne plakken. Beboter een vuurvaste schotel, waar alle peren in kunnen, en schik een deel van de plakken peer naast elkaar. Verdeel er wat klontjes boter, suiker en wat fijngeprakte abrikozenjam over. Beleg het met een dunne laag plakken peer, bedek ze weer met boter, suiker en jam en ga zo door tot alles op is. Bestrooi met paneermeel en verdeel er nog wat boter overheen. Laat gedurende 25 minuten in een hete oven bakken. Dit dessert kan lauw of koud geserveerd worden.
Voedings-
waarde
Energie1049 KiloJoules
250 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
2 gram
3 gram