culinaire
zaken
.nl
Pannekoek-reepjes met rozijnen en ananas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
60
20
15
10
2
1
1
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
zakje
naar smaak
melk ingrediënt info
bloem ingrediënt info
suiker (poeder-)
rozijn ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
ananas (schijven) ingrediënt info
suiker (vanille-)
zout
Voor-
berei-
ding
Rozijnen afspoelen. Ananas in kleine stukjes snijden. Eieren splisten.
Berei-
ding
Eiwitten heel stijf kloppen. Dooiers losroeren met vanillesuiker en snufje zout. Bloem en melk erdoor roeren. Blijven roeren tot glad beslag. Rozijnen en ananas toevoegen. Eiwit erdoor scheppen. In koekepan boter verhitten. Beslag erin scheppen en over panbodem uitstrijken. Ca. 3 minuten zachtjes bakken tot onderkant lichtbruin is. Keren. Nog even bakken en uit pan nemen. Pannekoek in smalle reepjes snijden. Terugdoen in koekepan en onder voortdurend omscheppen lichtbruin bakken. Over 2 bordjes verdelen en bestrooien met poedersuiker.
Voedings-
waarde
Energie1322 KiloJoules
315 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
44 gram
13 gram
0 gram