culinaire
zaken
.nl
Mango's in sinaasappelsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
5
12
3
3
0.50
centiliter
centiliter
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
water
sap (sinaasappel-)
suiker
likeur (sinaasappel-)
mango ingrediënt info
sinaasappel ingrediënt info
Berei-
ding
Doe het water met de suiker, het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp in een pannetje. Breng het geheel al omroerend aan de kook. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot het wat stroperig is geworden. Roer de likeur door de siroop. Schil de mango's en snij ze doormidden en verwijder de pitjes. Doe de gehalveerde mango's in een schaal en schenk er de nog warme sinaasappelsaus over. Laat de mango's ongeveer 4 uur in de sinaasappelsaus marineren. Serveer dit nagerecht eventueel met een paar bolletjes vanilleijs.
Voedings-
waarde
Energie1744 KiloJoules
415 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
106 gram
2 gram
7 gram